2020 Yaz Olimpiyatları’nda Blockchain Kullanımı Bitcoin’e Katkısı Olacak mı?

15.06.2019
57
A+
A-
2020 Yaz Olimpiyatları’nda Blockchain Kullanımı  Bitcoin’e Katkısı Olacak mı?

Profesyonel sporlarda ortak bir konu, yetkisiz ilaçların kullanılmasıdır. Bununla birlikte, esrar ve diğer maddeler yasallaştırıldığı için, düzenlemeler değişmektedir. Bu bilgiyi düzenli tutmak için Uluslararası Test Ajansı, Blockchain teknolojisinin dünyadaki en büyük spor etkinliklerinden biri olan Olimpiyatların anahtarı olabileceğine inanıyor.

Uluslararası Test Ajansı dopingle mücadele etmek için blockchain teknolojisini kullanabilir.

Genel Direktör Benjamin Cohen, teknolojinin Olimpiyatlara hazır olmasının “iddialı” olduğunu söyledi.
Artan Bir Örgütlenme Sayısı Blockchain Tech ile Denemek İstiyor
Blockchain teknolojisi, herhangi bir dijital ağ için bilgileri takip etmek için organize ve dürüst bir şekilde takdir edilmektedir.

Farklı endüstrilerdeki çeşitli şirketler için uyarlandı ve Uluslararası Test Ajansı da kullanmak istiyor gibi görünüyor. CNNMoney İsviçre’nin 6 Haziran’daki haberlerine göre, ajans 2020 Yaz Olimpiyatları’nda Tokyo’da ağırlanacak olan blok zinciri kullanmakla ilgileneceklerini açıkladı.

Şu anda, bir prototipin BlockFactory ve dopingle mücadelede kullanılacak bağımsız bir Lozan merkezli organizasyon tarafından çalıştığı doğrulandı. ITA, amacın TAKİ olarak da bilinen Terapötik Kullanım Muafiyetine dahil olmak olduğunu belirtti. TAK, sporcuların tıbbi bir amaç durumunda yasaklanmış bu maddeleri tüketmelerine izin verildiğini belirtir.

Blockchain Tech Veri Bütünlüğünü Koruyacak

Blockchain teknolojisini kullanırken, ajans tüm bu kaydı dijital hale getirilmiş bir veritabanına dönüştürmek için çalışıyor ve blockchain teknolojisinin kullanılması bu deftere daha iyi geçerliliği sağlayacaktır. Orijinal belgeler güncellendiği sürece, yüklendikten sonra belgelerin sahte hale getirilmesi mümkün değildir. ITA genel müdürü Benjamin Cohen yorum yaptı:

“Tokyo tarafından hazırlanmasının iddialı olduğunu düşünüyorum, ama iddialı olmak için oradayız.”

Cohen ayrıca, bu belgelerin dijitalleştirilmesinde “cevaplardan birinin” blok zincirleme teknolojisi olduğunu belirtti. Ekledi:

“Bugün, makul bir maliyetle bazı işlemlerin güvence altına alınabileceği tatmin edici bir çözüme ulaşabileceğimizden eminim.”

BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.