2018 yılında Blockchain Girişim Sermayesi’ndeki Keskin Yükseliş 2019’da% 60’a geriledi

19.07.2019
22
A+
A-
2018 yılında Blockchain Girişim Sermayesi’ndeki Keskin Yükseliş 2019’da% 60’a geriledi

Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin fiyatları geçtiğimiz yıl 2017 yılındaki zirvelerinden keskin bir şekilde düştüğünde, girişim kapitalistleri ve diğer yatırımcılar dikkatlerini temel teknolojilerinin, blok zinciri olarak bilinen defterlerinin vaat ettiklerini belirlediler.

Bloomberg’e göre, Bitcoin yeni yatırımcıları çekmeye devam ettiği için blok zinciri teknolojisine yapılan yatırımların yıl sonuna kadar% 60 oranında düşmesi bekleniyor.

Bir süredir, blockchain yatırımcılar için daha akıllı bir bahis olarak kabul edildi, ancak bu durum 2019’un ilk yarısında tersine döndü. Bitcoin’in fiyatı Ocak ayından bu yana toparlanırken, blokchain start-up’larına nakit akışı keskin bir şekilde düştü.

CB Insights’ın verilerine göre, bir özel pazar verisi ve tahmine dayalı analitik firması, 2019’dan bu yana blok zinciri şirketlerine yapılan geleneksel risk sermayesi yatırımları 227 anlaşma ile 784 milyon ABD Doları tutarındadır. Firma, bu daha yavaş bir hızın sürdürülmesi durumunda, bu teknolojiye odaklanan işletmelerin, bu yıl 2018’deki 4,1 milyar dolarlık rekordan% 60 civarında bir düşüşle 1,6 milyar dolar alabileceğini belirtti.

Keskin Bir Düşüş
CB Insights, şirketlerden gelen blok zincirleme projelerinin parasının, Facebook gibi şirketlerin kendi dijital paralarını yaratma konusundaki ilgisine rağmen, daha da keskin bir düşüş yaşadığını belirtti. Olgunlaşan yeni başlayanlar daha az destek alıyor, genç yeni başlayanlar ise daha iyi durumda.

CB Insights’ın CEO’su Nicholas Pappageorge blok zincir yatırım pazarının durumunu şöyle açıkladı: “Coşkunun tükenmesi biraz zaman aldı.

Veriler ayrıca, beş yıl boyunca Temmuz 2019’a kadar, blok zincirinin% 40’ının ABD’den elde edildiğini ve Çin’in toplamın% 15’ini oluşturan uzak bir ikinci ülke olduğunu gösterdi.

Trendlerin Silikon Vadisi ve Wall Street için önemli etkileri var, çünkü ABD blok zinciri girişimlerinin 2014’ten bu yana en büyük risk sermayesi alıcıları olduğu belirtiliyor.

Reuters raporunda vurgulanan ayrı bir araştırmada, örneğin bankalar tarafından yönetilen, örneğin finanse edilen blok zinciri projelerinin bile optimal başarı oranlarından daha az olduğu tespit edildi. Bu gibi 33 projeden sadece 12’si kuruluşundan bu yana önemli ilerleme kaydetmiştir. Bir New York Times gazetesi makalesinde, bunlar şöyle yorum yaptı:

“Blokajlar için kötü işaretler Bitcoin kalabalık değil”.

Veriler, yatırımcının faizinde blok zincirden uzak ve akıllı para için geri dönüş kaynağı olarak Bitcoin’e doğru kesin bir kayma olduğunu gösteriyor. Bitcoin fiyatı geçtiğimiz yıl% 70’ten fazla düştü, ancak H1 2019’da, kaybedilen toprağın çoğunu geri kazandı, Haziran sonunda 10.000 doların altına düşmeden önce neredeyse 13.000 dolardan üçe katlandı.

Son günlerde, ABD başkanı Donald Trump, yönetim ve Kongre üyeleri, Facebook’un planlarını ve kendi para birimi, Terazi ve kripto para birimleri için, genellikle suçlular veya teröristler tarafından kullanılabileceklerini ifade ederek eleştirdi.

Neden yatırımcıların blok zinciri temelli eylemsizlikleri yavaşladığını düşünüyorsunuz, son zamanlardaki kripto ribauntu yatırımcıları yatırım kararlarını yeniden gözden geçirme haline getiriyor mu? Yorumlar bölümünde düşüncelerinizi bizimle paylaşın.

Kripto Haber